Banner

.

Monografija Krivi Put Senj Krivi Put Bunjevci
Monografija
Svim Krivopućanima preporučamo monografiju u tri dijela s naslovom "Živjeti na Krivom Putu". Prepuna je vrlo interesantnih priloga o raznim temama života Bunjevaca u krivoputskom kraju. Malo se koji kraj može podičiti tako opširnom monografijom, pa smo tim više ponosni na istu.

Monografiju možete nabaviti kod gđe. Blaženke Ljubović u Gradskom muzeju u Senju, Milana Ogrizovića 5, tel.: (053)-881-141.

Monografija je ostvarena u "režiji" Sveučilišta u Zagrebu, tj. filozofskog fakulteta, tj. odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju, FF Pressa i Gradskog muzeja Senj.

Za izdavača: prof.dr.sc. Miljenko Jurković i Blaženka Ljubović, prof..

Urednice su: prof.dr.sc. Milana Černelić, Marijeta Rajković, prof. i Tihana Rubić, prof..

U monografiji se nalaze prilozi mnogih renomiranih znanstvenika, mladih etnologa, povjesničara, antropologa i drugih, a naći ćete i kazivanja mnogih Krivopućana te slikovni materijal za ilustraciju pojedinih tema.


Pročitajte priloge o povijesti Bunjevaca, o nastanku naziva "Bunjevac", o seobama Bunjevaca, o grbu Bunjevaca, o novijoj povijesti Bunjevaca...

Zanimljiv je prilog o zemljopisnom položaju Krivog Puta, o razvoju broja stanovništva, o školstvu, ...

Tu je i prilog o župi Krivi put kroz povijest, o migracijama Krivopućana, o Krivopućanima na području Virovitice, ...

Vrlo intereasntni su i prilozi o krivoputskome govoru, o graditeljstvu, gospodarstvu, o selidbama na ljetne stanove, o stočarstvu, sjenokoši, o zemljioradnji, pčelarstvu, lovu, tradicijskom prijevozu, opskrbi vodom, trgovini, sajmovima, ...

Ne propustite i članke o demografskom razvoju krivoputskog kraja, o obiteljskom životu, odnosima i vrijednostima, o stališu duša, zadružnim obiteljima, prezimenima, osobnim imenima, nadimcima, tradicijskom odijevanju, tekstilnom rukotvorstvu, tradicijskoj prehrani , segmentima narodne medicine, pučkoj pobožnosti, godišnjim običajima, vjerovanjima i mnogim drugim temama.
 
blank blank blank

krivi-put.com - Informacije o Krivom Putu i okolici

Copyright krivi-put.com - All rights reserved.
Webhosting: netdomena.hr | Webdesign: ivi-design.de