Banner

.

Snježna Gospa 09.
Slike Snježna Gospa 05.08.09

05.08.2009.: U Krivom Putu proslavljen je blagdan zaštitnice župe, Majke Božje Snježne, i Dan domovinske zahvalnosti. Koncelebriranu Misu u 11.00 sati predvodio je krivoputski mladomisnik vlč. Mario Tomljanović uz nazočnost mnogih svećenika. Crkva i crkveno dvorište bili su pretijesni. Krivopućani iz svih krajeva svijeta tradicionalno dolaze u "stari kraj" na "Gosppoju" i - hvala Bogu - tradicija živi i prenosi se s koljena na koljeno. Posebno nam je drago što se obnova crkve privodi kraju.
http://gospic.hbk.hr/content/view/1980/1/

Nakon Mise se nastavilo druženje, susretanje starih znanaca, prijatelja i rodbine. Obilazilo se i kitilo grobove na mjesnom groblju. Posebno smo se prisjetili naših branitelja i odali im počast.

Kod "Blitve" i na igralištu se sviralo i pjevalo, dobro jelo i pilo. Najmlađi su uživali u ponudi igračaka, trampolina i velike kule za skakanje.

Profesor Ljubović ponudio je svoju novu knjigu "Krivoputski mjestopis", u kojoj piše o krivoputskim prezimenima, nadimcima, imenima, žrtvama, poznatim osobama itd..

Na igralištu su se igrale utakmice i bilo je vrlo živo.

Poslijepodnevnu Misu u 16.30 sati također je predvodio mladomisnik Tomljanović. Nakon Mise održala se promocija i trećeg dijela krivoputske monografije "Živjeti na Krivom Putu" uz nazočnost znanstvenika iz Zagreba, gradonačelnika Darka Nekića i mnogih uzvanika.
http://gospic.hbk.hr/content/view/1979/1/

Za večernji program, koji je postao pravi "happening" pobrinuo se NK "Bunjevac-Gavran". Na prepunom igralištu u sklopu športskog centra "Damir Tomljanović-Gavran" uz Zlatka Pejakovića i prateći bend okupilo se više tisuća ljudi i uživalo uz dobru glazbu do jutarnjih sati.

Pa tko kaže da Krivi Put ne živi, barem na ovaj dan? Svaka čast svima koji su se angažirali da sve protekne lijepo i ugodno.

 
blank blank blank

krivi-put.com - Informacije o Krivom Putu i okolici

Copyright krivi-put.com - All rights reserved.
Webhosting: netdomena.hr | Webdesign: ivi-design.de